Welkom bij Brandstof

WELKOM BIJ Brandstof!

Brandstof organiseert gratis toegankelijke workshops en jamsessies voor Soester jongeren tussen de 12 en 20 jaar oud.

Onder leiding van de Brandstof band, enthousiaste en professionele workshopleiders en bandcoaches is Brandstof de plek om andere muzikanten te leren kennen en jezelf muzikaal (verder) te ontwikkelen. 

Op vrijdag 27 januari 2023 luiden we het nieuwe jaar tijdens de nieuwjaarssessie. Vanaf 19.45u ben je welkom bij ’t Lou-vre. Ben jij ook van de partij? 

Ook in 2023 jammen met Brandstof in ’t Louvre

Sinds vorig jaar organiseert Brandstof workshops en jamsessies voor jongeren in ‘t Lou-vre in Soest. De sessies zijn dè gelegenheid om in een ongedwongen setting samen muziek te maken en je verder te ontwikkelen als muzikant. Ben jij een muzikant, zanger, rapper of producer tussen de 12 en 20 jaar oud? Dan luiden we graag samen met jou het nieuwe muzikale jaar in op vrijdag 27 januari!

Meedoen?
Zangmicrofoons, een piano, een drumstel, een gitaar, een basgitaar en natuurlijk de bijbehorende versterkers zijn aanwezig. Bespeel je een ander instrument? Neem dan je eigen instrument even mee. Toegang en deelname zijn gratis.

Verzoeknummers 

Weet je al wat je wil spelen en vind je het fijn als de Brandstof huisband jouw song meespeelt? Stuur je verzoeknummer dan vast naar info@ditisbrandstof.com zodat wij kunnen bekijken wat er mogelijk is.

Muziekliefhebbers
Bespeel je zelf (nog) geen instrument maar spreekt een gezellige avond met live muziek je wel aan? Ook dan ben je natuurlijk van harte welkom om eens bij de Brandstof avonden langs te komen!

We zien je graag op vrijdag 27 januari 2023 in ‘t Lou-vre aan de Van Weedestraat 97 in Soest.

Nieuw Brandstof seizoen van start in ’t-Louvre

Na een lange zomerbreak is het weer de hoogste tijd om samen muziek te maken! De eerste Brandstof jamsessie avond van het nieuwe seizoen vindt plaats op (aanstaande) vrijdag 28 oktober in ‘t Lou-vre aan de Van Weedestraat 97 in hartje Soest! Ben jij tussen de 12 en 20 jaar oud en houd je van muziek? Kom gezellig langs vanaf 19.45u! Toegang en deelname zijn gratis.

Na een korte introductie over een nieuw Brandstof project staan drums, een piano, een gitaar en een basgitaar staan voor je klaar. Bespeel je een ander instrument? Ook dan ben je van harte welkom om mee te spelen. Neem in dat geval wel je eigen instrument mee.

Heb je verzoeknummers? Laat het ons weten door te mailen naar info@ditisbrandstof.com.
Ook als je in een band speelt en een aantal songs met je band wilt spelen horen we dit graag even van tevoren.

Uiteraard zijn de muzikanten en bandcoaches van de Brandstof huisband ook weer van de partij. Deze groep muzikale professionals maken graag muziek met jou, moedigen je aan en coachen je waar nodig. Alles om jou te helpen je muzikaal verder te ontwikkelen.

Ook als je nog niet zo lang muziek maakt of misschien nog overweegt of je een instrument wilt gaan bespelen ben je van harte welkom!

Brandstof pop-up sessie
17 september van 17u tot 18u in Soesterberg!

De eerste sessie van het nieuwe seizoen is meteen een hele bijzonder!
Op zaterdag 17 september van 17.00u tot 18.00u zijn we namelijk te vinden op het dorpsfeest in Soesterberg!
In de grote tent op het Den Berghplein verzorgen we dan een Brandstof pop-up sessie! Kom jij ook mee jammen?

Of je nu net een paar akkoorden kunt spelen of de sterren van de hemel speelt. Je bent meer dan welkom om samen muziek te komen maken. Heb je al een liedje in gedachten? Mail het dan alvast naar info@ditisbrandstof.com zodat de Brandstof huisband zich kan voorbereiden 🙂

Jammen in ’t Louvre!

Van een saai bankgebouw tot een creatieve broedplaats waar jongeren tussen de 12 en 20 jaar samen muziek maken. Op vrijdag 3 juni gaat het vanaf 19.45u gebeuren. Brandstof organiseert dan namelijk haar maandelijkse workshop & jamsessie avond in het in februari geopende ‘t Lou-vre aan de Van Weedestraat 97 in hartje Soest. Toegang en deelname zijn gratis.

Nadat de Brandstof huisband de avond heeft geopend verzorgen twee van de bandleden een korte interactieve workshop over het uitzoeken van liedjes. Om het samen muziek maken in goede banen te leiden is het natuurlijk belangrijk dat iedereen dezelfde kant op gaat. Daarvoor wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van vormschema’s en sheets. Maar hoe lees je die en maak je die. En hoe kom je er aan als je geen tijd hebt om ze zelf te maken?

Na de workshop is het tijd om muziek te maken. Drums, een piano, een gitaar en een basgitaar staan voor je klaar. Bespeel je een ander instrument? Ook dan ben je van harte welkom om mee te spelen. Neem in dat geval wel je eigen instrument mee. Heb je verzoeknummers? Laat het ons weten en stuur een mailtje naar info@ditisbrandstof.com.

Hoe bereid jij je voor op een optreden of jamsessie? Kom naar de volgende Brandstof sessie voor de do’s & don’ts.

Zangeres en vocal coach Demi Booi is een van de bandleden van de Brandstof huisband. Zij neemt je mee in haar voorbereiding op optredens en jamsessies. Hoe leer je bijvoorbeeld complete songteksten uit je hoofd? En hoe warm je je stembanden op voor je gaat zingen zodat die hoge noot er ook soepeltjes uit komt? Ben jij tussen de 12 en 20 jaar oud en houd je van muziek? Kom dan met ons mee jammen tijdens de volgende Brandstof workshop en jamsessie avond op vrijdag 6 mei vanaf 18.45u in Theater Idea!

Na de workshop van Demi is het tijd om samen muziek te maken. De Brandstof huisband en hun instrumenten; drums, basgitaar, gitaar en natuurlijk zangmicrofoons, staan dan voor je klaar. Heb je een liedje in gedachten dat je tijdens de jamsessie wilt spelen? Mail het alvast naar info@ditisbrandstof.com zodat de bandleden ervoor kunnen zorgen dat zij jouw liedje ook kennen! En speel je een ander instrument dan hierboven vermeld? Neem dan je eigen instrument mee naar de sessie.

Ukelele workshop en jamsessie bij Brandstof!

Zaterdag 16 april is het weer tijd voor de maandelijkse workshop en jamsessie avond van Brandstof.

Jongeren tussen de 12 en 20 zijn vanaf 18.45u welkom in theater Idea aan de Willaertstraat 49 in Soest. De avond zal deze keer worden geopend door gitarist en docent Jasper Verhorst.

Hij neemt ons mee in de wondere wereld van de ukelele; een klein gitaarachtig snaarinstrument dat vanuit Hawaï de wereld veroverde. Tijdens de daaropvolgende jamsessie kun je het geleerde in de praktijk brengen, maar staan uiteraard ook andere instrumenten en microfoons voor je klaar!  

Waar ligt jouw muzikale toekomst? Toffe avond in het teken muzikale vakopleidingen!

De vorige Brandstof sessie stond in het teken van muzikale vakopleidingen. José Lieshout van het Utrechts Conservatorium was te gast en vertelde ons over alle ins and outs en beantwoordde al onze vragen.

infoavond conservatorium

Martin verdonk 4 februari te gast bij Brandstof!

Afgelopen maand hadden we een special guest bij de Brandstof sessie! Top-percussionist Martin Verdonk, die o.a. speelde met Prince, Snarky Puppy, Chaka Kahn, maar ook Jan Smit, Nick & Simon en OG3NE, vertelde inspirerend over zijn mooie carrière. 

Hij was onze eerste gast in een workshop serie waarin we op zoek gaan naar de toekomst mogelijkheden die je als jonge muzikant hebt.

De volgende sessie staat gepland voor 19 maart 2022 vanaf 18.45u!

Ga voor meer informatie over Martin Verdonk naar https://mvmastersessions.com/

Brandstof Presenteert kerstconcert 2021 “Alleen maar toch samen”

Met veel plezier en trots presenteren wij het Brandstof Kerstconcert 2021 “Alleen maar toch samen”. Vol enthousiasme werkten wij ook dit jaar weer toe naar ons online kerstconcert vanuit Theater Idea. Een concert waarmee we mensen thuis, in verpleeghuizen en in andere instellingen graag een beetje kerstwarmte willen bezorgen. Na weer een persconferentie bleek het samen opnemen in het theater niet meer mogelijk.

In plaats van bij de pakken neer te zitten besloten we al snel onze schouders er onder te zetten en ons te richten op wat er nog wel kan! Hadden we afgelopen jaar tijdens de online workshops niet geleerd hoe we thuis onze muziek konden opnemen? Alleen, maar toch ook samen.

En zo kan iedereen dit jaar genieten van zeer bijzondere optredens. De Brandstof artiesten treden namelijk op vanuit hun eigen (slaap)kamer. Soms alleen en soms samen met een ander.

Alle slaapkamer optredens en de kerstsingle “Het is weer tijd” van de Brandstof huisband zijn samengevoegd tot een hartverwarmend kerstconcert met een lengte van ongeveer 25 minuten.

Wij wensen je/u heel veel kijkplezier toe!

Brandstof huisband komt met kerstsingle “Het is weer tijd”.

Vandaag brengt Brandstof huisband hun debuut (kerst)single “Het is weer tijd” uit samen met de bijbehorende videoclip.

Vol enthousiasme stortten de Brandstof jongeren zich samen met de Brandstof huisband ook dit jaar weer op de jaarlijkse kersttraditie: een kerstconcert opnemen in theater Idea. Zodat mensen thuis ook van hun kerstoptreden kunnen genieten. Maar na weer een persconferentie bleek ook het opnemen in het theater niet meer mogelijk. Hoeveel veerkracht moet een mens hebben? Ook de muzikanten van de Brandstof huisband zitten weer thuis; bijna al hun optredens zijn weer afgezegd. 

Samen met de jongeren werkt de Brandstof huisband aan een alternatief. Een digitaal kerstconcert vanuit de slaapkamer. In de aanloop naar dit kerstconcert, dat online beschikbaar komt vanaf vrijdag 17 december, besluit de huisband om hun bijdrage aan het kerstconcert alvast als single uit te brengen om alvast in de juiste kerststemming te komen!

Vanaf nu te beluisteren en te zien op Youtube, Facebook, Instagram en zo snel mogelijk op alle muziekplatforms.

Over BRANDSTOF

Brandstof organiseert iedere  maand een gratis toegankelijke Workshop & Jamsessie voor jonge muzikanten, zangers, rappers en dj’s tussen de 12 en 20 jaar oud onder begeleiding van de  Brandstof band, bandcoaches en workshopleiders.

Ook is Brandstof de plek voor al jouw vragen over muziek, werken in de muziekindustrie, optredens en meer.

Doe je mee met de workshop, speel je mee bij de jamsessie of kom je gewoon chillen onder het genot van een (fris)drankje? Entree is gratis!

Agenda

vrijdag 28 oktober 2022

Jamsessie avond